Rabu, 15 Februari 2012

Bagi Enau Di Dalam Belukar

Salam,

Lama benor rasanya tak posting di sini. Nampak tajuk kat atas memang nak meluah perasaan sikit.

Wikipedia menyatakan, maksud Bagai Enau di dalam belukar, melepas pucuk masing-masing seperti berikut:

" Tiada semuafakat dalam sesuatu perbicangan"

Tapi, saya lebih melihat kepada, masing-masing mementingkan diri masing-masing, melepaskan diri masing-masing terlebih dahulu, tanpa memikirkan kesusahan kawan-kawan yang lain.

Isu,

Dalam kawan-kawan yang lain tengah sibuk, kata orang sampai ke tulang tungking, dok pulun nak laksanakan tugasan dan tanggungjawab, ada lagi rakan seangkatan yang masih merayau-rayau dan merayu penempatan diubah-ubah, padahal, aku sejak hari pertama dah mula menyertai Mesyuarat itu ini, si dia masih lagi berenang-renang, menantikan surat penempatan berkali-kali yang diminta ubah.

Kesian aku dok pikirkan jugak, lain-lain kawan-kawan yang tertinggal bas, tak masuk bakul, yang sentiasa akur, tak pula mendapat layanan sedemikian.

Tapi walau apa pun aku bersyukur dengan apa yang aku ada dan aku laksana. Moga akan diberkati, terutamanya Gaji yang aku guna untuk makan pakai sekeluarga.

Wassalam.


3 ulasan:

 1. Encik Adi,

  Takpa, walaupun orang atasan tak sedar akan kegigihan kita bekerja tapi Allah sentiasa melihatnya dan pasti Dia akan memberikan kita hasil yang bukan hanya kepada RM semata-mata....(ingatan kepada diri saya juga)

  BalasPadam
 2. Секс- проститутки Киева видео

  Соблазнительная, пылкая,обворожительная, умопомрачительная, утонченная и восхитительно прекрасна... Милый в цену за часик входит секс и минетик. Об остальных услугах можешь узнать позвонив мне….... Горькая разлука делает бедных любовников решительно немыми.

  BalasPadam
 3. Assalamualaikum Encik Adi,

  Semoga Allah memberkati encik sekeluarga..Aminnn :)

  BalasPadam